woliper, zarzuc zdjeciami jak te swiatla wygladaja na zywo
[O1] Światła do jazdy dziennej...
Zwiń
X
-
[O1] Światła do jazdy dziennej...
Czy ktoś montował może w O1 jedne z podanych poniżej rozwiązań. Model przed FL.
Jedynym sensownym rozwiązaniem i zgodnym z przepisami jest montaż w bocznych zaślepkach zderzaka : http://allegro.pl/item366482795_zder...a_octavia.html
W oko wpadły mi następujące rozwiązania:
Jakie macie doświadczenia z tymi światłami?
-
-
jacek_w123, Czy aby na pewno??
Znowelizowana 3 kwietnia b.r. ustawa prawo o ruchu drogowym, wchodząca właśnie w życie, nakłada na kierowców m.in. obowiązek używania świateł mijania w dzień przez cały rok - mówi o tym art. 51 pkt 1 ustawy. Niemniej jednak nie został zmnieniony pkt 2 w tym artykule, który brzmi "W czasie od świtu do zmierzchu w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, zamiast świateł mijania, kierujący pojazdem może używać świateł do jazdy dziennej."
Jeśli więc pojazd jest wyposażony w światła do jazdy dziennej, można wciąż bez przeszkód używać ich zamiast świateł mijania (od świtu do zmierzchu).
Komentarz
-
-
cinoppi, masz racje ucho do holowania pojazdu znajduje sie po stronie pasażera i w takim układzie jest kiszkachyba że zamontować wersje diodową i wtedy może jakoś sie obie rzeczy pogodzi. Jednak mam wrażenie że to diodowe może kiepsko świecić i policja może się dowalić pomimo, że jakaś tam homologacja na ten bajer jest.
[ Dodano: Pon 19 Maj, 08 18:14 ]
Znalazłem video instrukcje montażu z programu mechanik z TVN Turbo
Komentarz
-
Komentarz